Op zondag 24 november 2024 organiseert TC Stiphout voor de 29ste keer 'de Ronde van Stiphout'. Nu ook met Gravelritten en de traditionele MTB-ritten. Deze in de regio en ver daarbuiten bekende jaarlijkse tocht voert over de mooiste paden door de Stiphoutse velden en bossen, en voor de liefhebbers het 'Dak van Brabant'.

Ook bij deze editie zijn er weer enkele nieuwe stukken in de routes opgenomen en verbeteringen aangebracht.
Er worden MTB-ritten aangeboden van 30 of 45 km en Gravelritten van 65 of 85 km. 
Halverwege alle routes is een gezellige pauzeplek ingericht bij Streekwinkel Croy (nabij kasteel Croy). Daar kan je op adem komen en je verbrande calorieën aanvullen met aangeboden koffie/thee, soep en vers geperst appelsap. 
De Veldritten (30 en 45 km) zijn uitgepijld. De Gravelritten (65 en 85 km) worden met GPS verreden. De GPX bestanden daarvoor worden bij inschrijving beschikbaar gesteld via een QR code of bij voorinschrijving via de website www.tcstiphout.nl (daags van te voren).
De 45, 65 en 85 km ritten gaan over de 'Gulbergen'. Vanaf dit ‘Dak van Brabant' op 60m hoogte geniet je van de mooie vergezichten over onze regio.

TC Stiphout heeft voor haar MTB-/Gravelronde het predicaat "Extra Goed Geregeld" van de NTFU verkregen.

Startinformatie:

Locatie: HAC-kantine op het Sportpark a/d Molenven 3, 5708 DW Helmond  
Parkeren: Er is voldoende parkeerruimte voor de auto en een bewaakte fietsenstalling op het terrein.
Inschrijven: Kan tussen 08.30 en 10.00 uur. Voor de 85 km tocht geldt als uiterste vertrektijd 09:00 uur. Het is nodig je te melden bij het inschrijfloket, ook als je via voorinschrijving bent aangemeld. Deelnemers krijgen een polsbandje uitgereikt, dat toegang geeft tot faciliteiten op de start-, pauze- en finishplek.
Kosten: Bij inschrijving ter plaatse: € 8,= per deelnemer, NFTU-leden € 6,= per deelnemer. Bij voorinschrijving € 7,= per deelnemer, NTFU-leden € 5,= per deelnemer. Jongeren onder 16 jaar gratis. Voor NFTU-leden is er een Scan & Go inschrijving met NTFU pasje. Voorinschrijven is mogelijk vanaf 8 november.

Finishinformatie:
Aan de finish is een afspuitplaats voor de fietsen. Voor de rijders gelegenheid om te douchen. En natuurlijk is napraten onder het genot van een natje en een droogje mogelijk.

Voor het laatste en actuele nieuws over de ‘Ronde van Stiphout’ volg ons op www.tcstiphout.nl, of via Facebook: TC Stiphout.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (klik op de link of type zonder haakjes)!