Tourclub Stiphout is opgericht op 12 juni 1987 en biedt sinds de oprichting veel fietsplezier aan haar leden m/v uit Stiphout/Helmond en omgeving. De vaste ritten zijn iedere zondagmorgen in de periode half maart t/m half oktober. We vertrekken om 08:15 uur vanuit het clubgebouw van de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.), aanwezig 08.00 uur. Het ledenaantal schommelt rond de 70 leden. We zijn verdeeld in 3 groepen. De A groep rijdt ca. 110 km met een snelheid op de teller van ca. 32. De B-groep rijdt ca. 100 km met een snelheid op de teller van ca. 28. De C-groep rijdt ca. 65 km met een snelheid op de teller van ca. 26. Halverwege de rit is er altijd ruimte voor een koffiepauze. Op werkdagen worden de meeste ritten door gepensioneerde leden voorgereden. In de tussenliggende winterperiode wordt er door ongeveer de helft van de leden wekelijks op de ATB/MTB georganiseerd gereden. 
Naast de vaste zondag ritten zijn er nog een aantal ritten (een– of meerdaagse) in het land  of buitenland die door de leden zelf worden georganiseerd. De club zelf organiseert jaarlijks een 2/3–daags clubweekend . In november organiseert de club een veldtoertocht in en rondom de Stiphoutse bossen.  Aan de organisatie hiervan geven bijna alle leden hun medewerking. Als medium voor de onderlinge contacten c.q. persoonlijke rit-afspraken beschikken we over een prikbord op de eigen TCS-site.
Met het lidmaatschap van onze vereniging ben je ook automatisch lid van de overkoepelende Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), waarin ook de fietsverzekering en schade aan persoonlijke eigendommen ten gevolge van een ongeval is ondergebracht. Van de NTFU ontvang je 2-maandelijks het sportmagazine ‘Fiets’. Van ons ontvang je 4 keer per jaar een clubblad. Naast de jaarlijkse Jaarvergadering hebben wij in november een Evaluatie-avond over het afgelopen seizoen en in januari een Nieuwjaars-contactavond.
Interesse ?
Neem dan contact op met onze secretaris:
Peter Strijbosch
p/a Laardonk 10
5708 AN HELMOND/ STIPHOUT
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06 - 51431966
En fiets een keer met ons mee !