Terugblik 2017 (24ste Veldronde):

Op zondag 19 november 2017 j.l. organiseerde TC Stiphout haar 24ste Veldronde. Deze in de regio en ver daarbuiten bekende jaarlijkse tocht voor mountainbikers voert over uitgepijlde routes in de Stiphoutse bossen.

De ronde loopt voornamelijk door de prachtige bossen van Stiphout, maar ook gedeelten van de bossen van Nuenen en Laarbeek worden doorkruist.

Het parcours bestaat voor 90% uit onverharde wegen en op de bij de vaste toerrijders inmiddels bekende supergezellige pauzeplaats nabij kasteel 'Croy' is er soep, thee en koek voor de deelnemers. Met vuurkorven, hangtafels en een gezellig muziekje op de achtergrond zullen de deelnemers even kunnen (bij)tanken om vervolgens weer verder te gaan. Want bij TCS staat een hoge kwaliteit van de tocht bovenaan.

Nieuw dit jaar is dat Tourclub Stiphout ook een gratis jeugd-veldronde van +/- 10 km op een apart parcours aanbiedt. Hieraan kunnen kinderen tot en met 12 jaar, al of niet onder begeleiding van de ouder(s), deelnemen. Indien de ouders hierbij niet aanwezig kunnen zijn dan zorgt TC Stiphout voor begeleiding.

Zowel voor de “volwassen” als voor de jeugd veldronde = helm verplicht. Voor jeugd veldronde : Mochten kinderen niet over een eigen helm beschikken zullen er een aantal helmen aanwezig zijn. Eigen helm geniet voorkeur.  

Vertrek: voor de 30, 43 en 50 km tocht: tussen 08.30 en 10:00 uur.

De jeugd-veldronde start om 10:00 uur en eindigt rond 12:00 uur.

Voldoende parkeerruimte voor de fiets, met toezicht, op het terrein.

Start: HAC-kantine op Sportpark Molenven 3, 5708 DW Helmond.

Kosten: € 5,= per deelnemer, NFTU-leden € 4,= per deelnemer.

Jongeren onder 16 jaar gratis.

Voor NFTU-leden is er een scan & go inschrijving met pasje.

Aan de finish is een afspuitplaats voor de fietsen en voor de rijders gelegenheid om te douchen.

Voor het laatste en actuele nieuws over de ‘Veldronde’ volg ons op deze pagina www.tcstiphout.nl, Facebook: TC Stiphout.

Indien u nog verdere vragen heeft kunt u deze stellen via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.